Home / BAHASA INDRAMAYU

Rabu, 21 September 2022 - 10:48 WIB

Soal Bahasa Indramayu Kelas 1 SD

Berikut adalah soal Bahasa Indramayu kelas 1 SD yang bisa sobat asumsi pelajari dan di pahami dan juga bisa di praktekan bagi guru-guru yang ingin memberikan ulangan kepada siswa-siswi Sekolah Dasar (SD) kelas 1.

Mata Pelajaran : Bahasa Indramayu
Kelas / Semester : I / II
Waktu : 60 menit
Hari / Tanggal: …………………
Nama : …………………

Paihen Jawaban Bener Palang (x)

Nah sing bener ning aksara a, b, utawa c paihen jawaban palang (x), Wacaen teks ning sor niki.

Umahe Dewi katon bersih
Saben dina Dewi nyapu
Runtah dibuwangi ning wadahe
Kembang disirami supaya seger bae

  • 1. Umahe sapa sing katon bersih?
    a. Dela
    b. Desi
    c. Dewi
  • 2. Kapan Dewi nyapu?
    a. saben jam
    b. saben dina
    c. saben minggu
  • 3. Runtahe Dewi dibuwang ning endi?
    a. ning wadahe
    b. Ning umah
    c. ning kembang
  • 4. Supaya apa kembang disirami ning Dewi?
    a. supaya bersih
    b. supaya alum
    c. supaya seger
  • 5. Basa krama utawa bebasan “umah”, iku apa?
    a. griya
    b. margi
    c. toya

Wacaen Teks Tembang Niki

Kemporong-kemporong
Bumi merak bumi sapi
Megara salah siji
Uyeg-uyeg rante
Ndog mimi pinggir kali
Tutut tuwit menclok

Isien titik-titik ning sor iki karo lanjutane tembang dolanan

  • 6. Kemporong-kemporong bumi ….. bumi sapi.
    a. manuk
    b. merak
    c. kebo
  • 7. Megara salah …..
    a. siji
    b. loro
    c. telu
  • 8. Uyeg-uyeg ….
    a. kali
    b. rante
    c. ndog
  • 9. Ndog mimi pinggir …..
    a. kali
    b. rante
    c. ndog

Teks Niki Wacaen

Mau bengi udan
Awite grigis cilik
Suwe-suwe udane deres
Ning langit katon kelab-kelab
Krungu ana suwara gledeg

  • 10. Kapan ana udan?
    a. mau esuk
    b. mau awan
    c. mau bengi
  • 11. Ana apa mau bengi?
    a. udan
    b. panas
    c. atis
  • 12. Sedurunge udan, awite apa?
    a. panas
    b. gledeg
    c. grigis cilik
  • 13. Udane priben?
    a. kelab-kelab
    b. deres
    c. gledeg
  • 14. Ning langit katon apa?
    a. grigis
    b. kelab-kelab
    c. gledeg
  • 15. Krungu ana suwara apa?
    a. grigis
    b. kelab-kelab
    c. gledeg

Pilihen B yen Bener, lan S yen Salah

Yen bener pilihen B, yen salah pilihen S ning jawaban sing pas nganggo tanda silang (x).

Wacaen cuplikan dongeng “Kancil Nulung Kebo” ning sor niki.

Kebo ngadepi bahaya ning alas
Sikile kebo arep dipangan buaya
Kancil nulung kebo
Senajan badane cilik
Kancil bisa nipu buaya
Buaya nuruti Kancil
Sikil Kebo dilepas Buaya

  • 16. B – S Kancil ngadepi bahaya
  • 17. B – S Kancil nulung Kebo
  • 18. B – S Kancil bisa nipu buaya
  • 19. B – S Buaya nuruti Kebo
  • 20. B – S Sikil Kebo dilepas Buaya

Isien titik-titik ning sor iki sing pas karo isi dongeng “Kancil Nulung Kebo”

  • 21. Sing nulung Kebo, yaiku ….
  • 21. Sing ditulung Kancil, yaiku ….
  • 23. Sikile Kebo arep dipangan ….
  • 24. Kancil bisa … Buaya.
  • 25. … Kebo dilepas Buaya.
  • 26. Kebo iku satoan sing jumblah sikile ana….
  • 27. Ayam iku satoan sing jumblah sikile ana….
  • 28. Manuk iku badane cilik lan duwe lar, dadi bisa … ning langit.
  • 29. Kebo iku doyane mangan ….
  • 30. Buaya iku doyane mangan ….

Soal Esay Bahasa Indramayu

  • 31. Ning endi Kebo ngadepi bahaya?
  • 32. Sikile Kebo arep diapakaken ning Buaya?
  • 33. Priben badane Kancil?
  • 34. Kancil bisa nipu sapa?
  • 35. Buaya nurut ning sapa?

Nah niku contoh soal bahasa Indramayu kelas 1 SD lan kelas pira bae sing bisa di pelajari secara gampang lan beli angel, semoga bisa membantu semuanya dalam mencari soal-soal bahasa Indramayu ya, kesuwun.

Share :

Baca Juga

bahasa krama inggil dan bahasa krama lugu

BAHASA INDRAMAYU

Krama Inggil Dan Krama Lugu
Percakapan indramayu

BAHASA INDRAMAYU

Percakapan Bahasa Indramayu Dan Artinya
kamus krama indramayu

BAHASA INDRAMAYU

Kamus Bahasa Jawa Indramayu
kumpulan kata bahasa indramayu

BAHASA INDRAMAYU

Kumpulan Bahasa Indramayu
belajar bahasa indramayu krama

BAHASA INDRAMAYU

Belajar Bahasa Indramayu
kamus indramayu lengkap

BAHASA INDRAMAYU

Kamus Bahasa Indramayu Krama Lengkap
bahasa indramayu

BAHASA INDRAMAYU

Bahasa Indramayu
Translate bahasa indramayu

BAHASA INDRAMAYU

Translate Bahasa Indonesia Ke Bahasa Jawa Indramayu